No ignoreu aquestes precaucions per al funcionament del cabrestant

- 2021-11-08-

Una part considerable dels accidents de seguretat fora de la carretera es produeixen quan el vehicle queda atrapat i rescatat. En els darrers dies, crec que tothom ha estat projectat pel vídeo del trencament del ganxo de remolc de l'arma de la Gran Muralla. Des de la perspectiva de la seguretat de rescat, si es fan tots els treballs preventius, independentment de si hi ha algun problema amb el vehicle, almenys es pot garantir la seguretat personal. , No només per sort.
El cabrestant és un equip de garantia encara més potent per a vehicles tot terreny. Si s'utilitza raonablement, és natural, senzill i eficient, i pot aconseguir el doble de resultat amb la meitat d'esforç. Si no funciona correctament, hi ha molts perills ocults. Molts pilots han instal·lat cabrestants als seus vehicles, però pel que fa a les operacions específiques, només es limiten a cordes retràctils bàsiques.
Així que comencem des del moment en què un cotxe va quedar atrapat en la natura i va decidir utilitzar un cabrestant per rescatar-lo. Després que el cotxe estigui encallat, hauríeu de sortir del cotxe i observar el terreny i l'entorn. Utilitzeu fórmules d'experiència o de referència per calcular aproximadament la força de tracció necessària per sortir de la trampa i determinar la longitud del cable necessària (quan el cable es col·loca a l'última capa del tambor, el cabrestant pot proporcionar la força de tracció màxima, però necessiteu Per prestar atenció al cable d'acer, cal deixar almenys 5 voltes al tambor de filferro, i el cable suau almenys 10 voltes), o si és necessari utilitzar una politja.
Independentment de si la situació d'atrapament és optimista o no, poseu-vos guants de protecció abans de començar totes les operacions.
A continuació, podeu triar el punt d'ancoratge. Tant si es tracta d'auto-rescat com de companys d'equip, heu d'assegurar-vos que el punt d'ancoratge estigui segur. Si utilitzeu un arbre com a punt d'ancoratge, heu d'utilitzar una corretja per subjectar l'arbre. Si es fixa en altres vehicles, presteu atenció a les ocasions aplicables del ganxo de remolc original i, òbviament, no és convenient connectar-lo directament a la barra del para-xocs davanter metàl·lic. Per evitar que els cables s'acumulin al costat del tambor i danyin el cabrestant, mantingueu el remolc recte tant com sigui possible.
També cal parar atenció a si hi ha risc d'abrasió a la ruta del cable quan el cable està lligat. Això és especialment important per als cables flexibles de niló.
Després d'arreglar el punt d'ancoratge, es va arribar a la bandera de cable de tema comú. Crec que la majoria dels jugadors no tenen una bandera de cable especial a les seves mans. L'ús de roba, motxilles i altres articles amb un pes determinat al centre del cable també pot evitar que el cable es trenqui i tremoli. Si us preocupa embrutar-los, utilitzeu Està bé per substituir les branques gruixudes caigudes. No importa el que facis servir, la clau és no ser mandrós.
A continuació, podeu connectar el controlador i enganxar l'embragatge. El cable de connexió del controlador del cabrestant és generalment relativament llarg, de manera que quan funcioneu, presteu atenció al cable de control per allunyar-se de la guia del cabrestant i del pneumàtic per evitar que s'enganxi. A continuació, retireu lentament el cable, deixeu que el cable fluix s'estiri recte i torneu a confirmar el punt de fixació i la bandera del cable. A partir d'aleshores, no us poseu a cavall del cable atapeït.
Per motius de seguretat, el millor és que vostè sol controli el cabrestant durant el procés de rescat i, al mateix temps, "allunyi" el personal irrellevant que no participi en el rescat. El lloc més segur per operar el cabrestant és a la cabina. Quan tot estigui a punt, podeu començar a agafar el cable.
En el procés d'enrotllar el cable, assegureu-vos que el cervell estigui "despert" i observeu sempre la dinàmica del vehicle i l'entorn que l'envolta. No estiguis ansiós. La suavitat i la lentitud són el camí reial.
Durant aquest període, el vehicle rescatat pot donar oli lentament per facilitar el rescat, però presteu atenció a la coincidència entre la velocitat del vehicle i la velocitat de la corda del cabrestant, i no deixeu que els pneumàtics funcionin sense problemes. Un cop restablida l'adhesió, el vehicle saltarà i es relaxarà a l'instant. És probable que el cable quedi atrapat al pneumàtic. El vehicle de rescat ha de mantenir una certa velocitat en estat neutre mentre colpeja els ulls i frena el vehicle, per tal de mantenir la tensió de la bateria.
El cabrestant té un gran corrent de treball quan el cable s'agafa sota càrrega, de manera que no es pot agafar contínuament durant molt de temps. Es recomana suspendre la presa del cable cada 2 metres per permetre que el motor dissipi la calor.
Després de sortir de la trampa amb èxit, assegureu-vos de baixar del cotxe i empaquetar l'equip després d'estacionar el cotxe i posar-lo a l'engranatge P. Abans de treure el ganxo de remolc, assegureu-vos que el cable estigui fluix. En agafar el cable, el cable s'ha d'enrotllar de manera uniforme i ajustada al tambor, per evitar que el cable exterior s'enganxi a la capa interior i s'enganxi.
Molts jugadors pensen que el cinturó de seguretat vermell de WARN és només una decoració, però la seva funció és evitar que la mà quedi atrapada entre el ganxo de remolc i el port de guia, provocant una tragèdia. Quan la distància del cable al ganxo de remolc a la guia sigui la mateixa que la longitud del cable del controlador, atureu-vos i agafeu el cinturó de seguretat vermell abans de continuar agafant el cable. Si el ganxo de remolc del cabrestant no està cargolat amb un cinturó de seguretat, també podeu utilitzar-lo una corda o una tovallola llarga.
En el procés de rescat real, és inevitable que hi hagi un bobinatge fluix o desigual quan es pren el cable. Per no deixar perills ocults, el cable s'ha de tornar a alliberar i retreure correctament de nou després de l'oportunitat.
Després d'acabar totes les operacions, no oblideu treure el controlador a temps per evitar el contacte accidental.

Els anteriors són només alguns llocs que són fàcils de passar per alt quan es fa servir el cabrestant. No són exhaustius. Encara hauríeu de seguir el principi de seguretat primer en l'ús real. Heu de pensar en cada pas de l'operació per completar un rescat preciós de manera científica i raonable.